כישורי חיים

כישורי חיים

כישורי חיים

 

עצמאות:

אחת המטרות החשובות בבית ספרנו היא לפתח עצמאות בקרב הילדים.

אנו מלמדים את הילדים כיצד להתנהל באופן עצמאי בהתאם ליכולתם בתחומים השונים הקשורים להתנהלות היומית בשגרה.

הלמידה באה לידי ביטוי באמצעות הענקת כלים, למידה מוחשית והתנסות.

התחומים בהם אנו עוסקים הינם:

היגיינה אישית– בתחום זה אנו מלמדים את הילדים התנהלות מותאמת בשירותים, רצף נכון של שטיפת ידיים לאחר השימוש בשירותים ולפני האוכל. הלמידה נעשית באמצעות משחקי לוטו, השלמה של רצף הפעולות ויישום השלבים באופן מוחשי. 

סדר וניקיון בסביבה– כחלק מפיתוח עצמאות בקרב ילדנו, חשוב לנו ללמד אותם לקחת אחריות אישית. אחריות זאת באה לידי ביטוי גם בהקשר של שמירה על הסביבה שלהם.

כאשר הילדים מסיימים את הארוחה אנו דורשים מהם לפנות את הצלחות שלהם לקופסה המיועדת לכלים המלוכלכים  ולנקות את השולחן בו הם אכלו. כמו כן הם לוקחים בעצמם את הקופסה של הכלים המלוכלכים ואת הקופסאות, בהן אוחסן האוכל, למטבח.

התארגנות בוקר– אנו עובדים עם הילדים על רצף הפעולות שהם צריכים לעשות מידי בוקר לפני יציאתם מהבית. בעזרת כרטיסיות מאוירות הילדים צריכים להשלים את רצף הפעולות שעליהם לבצע בבוקר. החל מקימה מהמיטה ועד היציאה לבית הספר.

פרוייקט הזנה– כחלק מפיתוח עצמאות, מידי בוקר ילדי בית הספר מכינים את ארוחת הבוקר שלהם בעצמם. כאשר כל יום כיתה אחרת אחראית על הכנת הארוחה לפי תפריט. הילדים מתנסים בהכנת סלט, הכנת טוסטים והכנת כריכים. בנוסף הילדים מחלקים לכל כיתה את האוכל שלה ואת כלי האוכל. מלבד העצמאות והאחריות האישית, הילדים נחשפים לסוגים שונים של מזון, למרקמים ולריחות ובכך אנו מעודדים את הילדים לטעום סוגי מזון שלעיתים הם מסרבים לאכול.

כחלק מפרויקט ההזנה, התלמידים גם יוצאים לקנות את המצרכים בסופר הקרוב. יציאה זו מלמדת את הילדים כיצד להתנהל נכון במקום ציבורי בקהילה, כיצד לבחור את המצרכים הנכונים וכיצד לשלם עליהם. דבר זה גם כן מעודד עצמאות בקרב ילדינו.

 

שמירה על פרטיות הגוף:

נושא חשוב ומשמעותי נוסף אותו אנו מלמדים בבית ספרנו הינו: שמירה על הפרטיות והגוף שלי. הילדים לומדים כללים חשובים להגנה על גופם ופרטיותם ועל מגע מותאם ומגע שאינו מותאם. הילדים לומדים שלאף אדם אסור לגעת בגופם הפרטי וגם להם אסור לגעת בגופו של הזולת. הם לומדים כיצד לשמור על מרחב אישי, לא לפנות לזרים, לבקש עזרה בשירותים ובמקלחת אך ורק מההורים או הצוות, לשמור על גופם ולא לחשוף אותו וכיצד ניתן לגעת בחבר או באיש צוות באופן נכון, למשל: על ידי מתן כיף, אחיזת ידיים או חיבוק מהצד. אלה הינם נושאים בהם אנו עוסקים באופן שוטף במהלך היום תוך פיתוח הרגלים נכונים בהתנהלות מול הזולת. הצוות מרבה להדריך את הילדים ולעשות להם מודלינג בשיעורים ובהפסקות בתחומים אלה. הילדים לומדים את הנושא על ידי הצגת מצגות, מיון תמונות של מגעים נכונים ולא נכונים ובאמצעות שירים.

בקרוב נצא לצפות בהצגה "החברים של יעל" שהנושא שלה הוא שמירה על גופנו.

המטרה של נושא זה הינה גם מטרה חשובה לעתיד ילדינו כאשר יצאו לחיים בקהילה.

ביטחונם של הילדים הוא במעלה הראשונה מבחינתנו ולכן אנו שמים דגש רב על כך.

 

קניות בסופר                      עצמאות בזמן האוכל